Slip afhængigheden med en indlæggelse på et misbrugscenter

26 februar 2022
Astrid Pedersen

advertorial

Er du havnet i et misbrug af for eksempel læge ordineret medicin eller alkohol? Så bør du lade dig indlægge på et misbrugscenter.

Hvad kan jeg få ud af at lade mig indlægge på et misbrugscenter?

Hvis du gerne vil ud af dit misbrug vil den mest effektive vej til en stof eller alkohol fri tilværelse gå gennem et ophold på et misbrugscenter. Et behandlings forløb efter Minnesota modellen er ganske enkelt det der virker bedst når pillerne, stofferne eller alkoholen skal lægges på hylden for evigt.

Når du lader dig indskrive til behandling på et misbrugscenter vil der altid blive taget udgangspunkt i dir indviduelle helbred og din øjeblikkelige tilstand samt dit misbrugs art og sværhedsgraden heraf. Hvis du igennem længere tid har oparbejdet et massivt misbrug af eksempelvis receptpligtig medicin eller alkohol, og det skønnes at du ikke vil kunne kvitte cold turkey uden at der vil opstå voldsomme abstinenser, vil din behandling altid indledes med afgiftning eller afrusning.

Misbrugscenter

Du vil under overvågede forhold og og trygge rammer kunne komme af med alle de giftstoffer som har hobet sig op i dit system, og som fastholder dig i en fysisk afhængighed. Når denne procedure er til ende vil den egentlige afvænning i form af et terapeutisk forløb af cirka fem ugers varighed kunne påbegyndes.

Afrusning og afgiftning er en vigtig forudsætning for at terapien kan have en effekt – og vice versa. Når du efter endt ophold skal til at bygge din tilværelse op på ny vil du altid kunne deltage i opfølgende møder eller kontakte din tilknyttede misbrugskonsulent på dit misbrugscenter hvis trangen til stoffer eller alkohol bliver for stor. På den måde kan du minimere risikoen for tilbagefald, og dermed stå stærkere over for hverdagens udfordringer og fristelser.

Du kan kontakte Behandlingscenter Stien med henblik på misbrugsbehandling via hjemmesiden behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder