kay bojesen elefant

Pas godt på din Kay Bojesen elefant

Pas godt på din Kay Bojesen elefant

Der er flere grunde til, at det er en god idé at passe på ens kay bojesen elefant.

Ikke alene ville det være dårlig stil at passe lemfældigt på sådan et stykke dansk kulturarv, om man så har købt den fra ny eller fået den tildelt som gave eller i arv, men det ville også være ufordelagtigt med tanke på, den forholdsvis minimale indsats du skal gøre for at passe på den kontra den store værdi, det vil føre til senere.

For mange mennesker samler på genstande fra den danske designer Kay Bojesen, om det så er noget, der blev lavet, mens han levede, eller det er noget, der er kommet til, efter han døde i enten kort tid efter, den mellemliggende tid til nu eller just er blevet færdig fra en licenstildelt produktskaber, der må føre Kay Bojesen-brandet videre, som du så kan købe.

Det er ganske klart forståeligt, hvis man ikke er klar over, at man har med noget Kay Bojesen at gøre derhjemme, om det så er elefanten, fuglene, aben eller noget helt andet, men det skulle overraske, om man ikke kender nogle, der med det samme ville kunne forklare, hvilket værdifuldt stykke designkunst, man har stående derhjemme, siden så mange danskere – og for den sags skyld mennesker verden over – kender til design fra Kay Bojesen.

Den slags giver man stadigvæk i gave, om det så er nyt eller et loppefund – og det kan være penge værd!

Så hvis man blandt andet har en Kay Bojesen elefant, så skal man jævnligt sørge for, at den er støvet af, vasket ned i hånden, men ikke for meget; ikke bliver leget med af børn, så den går i stykker eller står så lavt, at dyr kan få fat i den eller uheldigvis logre den ned på gulvet med halen.

Opbevar den heller ikke i lokaler, hvor temperaturen skifter ofte, da det kan ødelægge især disse trægenstande.

Ellers er det bare at vente. Der er næsten garanti for, at desto mere velholdte Kay Bojesen ting er, desto mere er de værd.