Hvilken type seng er den rette for dig?

03 september 2021
Emilie Jacobsen

Når du skal finde en ny seng, skal du starte med at bestemme dig for, hvilken type der vil være den rette for dig. Der findes overordnet boxmadrasser, elevationssenge, kontinentalsenge og dobbeltsenge. Et godt sted for dig at blive klogere på alle delene er på hjemmesiden sovneksperterne.dk. Der kan du læse anmeldelser af en række forskellige senge, dermed kan du blive klogere på, hvad du skal lægge vægt på, når du vælger en seng. 

Kan du godt lide høje senge, er det værd for dig at overveje en kontinentalseng. Sengen består af hele tre lag, nemlig en fjederbund, en madras og en topmadras. Det gør den lidt højere end normale senge, til gengæld får du en fuldstændig uovertruffen komfort, når du ligger i den. 

Der findes selvfølgelig forskellige typer af kontinentalsenge. Det kan for eksempel være, om der er fem eller syv komfortzoner i madrassen. Komfortzonerne har at gøre med, hvor spændstige fjedrene er og sikrer, at din rygrad bliver holdt lige, når du ligger i sengen. 

Vælg en seng, der passer til din krop

Vi kan ikke understrege det nok: Når du skal købe en ny seng, er det afgørende, at du vælger en, der passer til din krop. Det kan godt være, at din ven har købt en seng, der er helt fantastisk for ham at ligge i – og når du prøver den i 10 minutter, føles den sikkert også god for dig at ligge i, men det er langt fra ensbetydende med, at den vil være god for dig i længere tid. 

En god seng er først og fremmest karakteriseret ved, at den giver din ryg den støtte, som den har brug for. Mange mennesker får ondt i ryggen, fordi de sover i de forkerte senge. Det vil være en kæmpe fejl, hvis du får købt en ny kontinentalseng, der giver dig ondt i ryggen. 

Flere Nyheder