Har du egentlig brug for terapi?

17 juli 2019
Anders Lundtang Hansen
Har du egentlig brug for terapi?

I en populært elektronisk sang, der var fremme for 20 år siden, bliver der gjort et stort nummer ud af, at hovedpersonen, som sangen handler om, ser hallucinationer, og konklusionen er, at vedkommende skal søge professionel hjælp.

Nu var alt dette selvfølgelig komisk ment, men mange mennesker har nok gennem tiden spurgt sig selv: skulle jeg benytte mig af terapi?

Det kan være forskellige former for terapi, der også knytter sig til en regional del af landet, som man bor i eller foretrækker at besøge.

Dette kunne være en zoneterapeut i Højbjerg, en psykolog i Charlottenlund, en ergoterapeut i Svendborg eller noget helt andet – og måske skal disse behandlingsmetoder kombineres for at give det ønskede resultat.

Man kan jo ofte ikke se på sig selv, om der er noget galt, specielt ikke hvis det er psykisk, at problemet ligger.

Måske har man efterhånden vænnet sig så meget til en given skavank, tankemønster eller andet, at man ikke overvejer, at der kan være en løsning for dette, som man måske ikke har prøvet.

Denne løsning kan så ligge forskellige steder i landet, og selvom to behandlere udbyder samme type af terapi, så er det jo langt fra sikkert, at begge udbydere er lige dygtige og kompetente, og dette afspejler sig ofte i både pris kontra kvalitet.

Desuden skal man gerne svinge godt med denne behandling, så man føler, man er i trygge hænder, om behandlingen så består af samtale, berøring eller andet.

Hvis man på forhånd har skjoldet fremme, bevidst eller ubevidst, så kan det blive virkelig svært at komme ind til gerne af problemet og løsne op for denne gordiske knude.

Men man kan også vægre sig ved at søge hjælp, fordi man er bange for, man kommer til at lyde som en hypokonder.

Men helt ærligt, det drejer sig jo om dit helbred, så hvis du nager en tvivl om dit eget velbefindende, så kan det være et godt tegn på, at du netop har brug for professionel hjælp.

Flere Nyheder