tandlæge

Få bugt med din tandlæge skræk

Få bugt med din tandlæge skræk

De færreste danskere passer deres halvårlige tandlæge besøg, som sundhedsmyndighederne ellers foreskriver. For de flestes vedkommende skyldes fraværet dårlige begrundelser så som manglende tid eller penge – selv om et tandlæge besøg sjældent tager mere end en time, og ikke koster en bondegård. Men andre mennesker lider af ganske invaliderende tandlægeskræk, som forhindrer dem i at komme af sted.

Hvad gør jeg hvis jeg lider af tandlægeskræk?

Tandlægeskræk er et reelt problem, som mange mennesker døjer med, og som kan forhindre dem i at komme til tandlægen med regelmæssige mellemrum. Mennesker med tandlægeskræk risikerer at udvikle alvorlige lidelser i tænder og tandkød, som når at blive så udtalte, at ingen af delene står til at redde. Selv ikke voldsomt tandpine kan få en person, som lider af tandlægeskræk, til at sætte sig i stolen – her er tale om reel angst, som får det til at gibbe i personen, når blot ordet tandlæge bliver nævnt.

Tandlægeskræk bunder for det meste i en eller flere uheldige oplevelser med tandlægen, som regel i den tandlægeskræk ramtes barndom. Ikke alle tandlæger har altid været lige gode til at vise hensyn til forskellige menneskers smertetærksel eller følelser, og har man én gang ligget forsvarsløs i stolen, mens en hensynsløs og hårdhændet tandlæge har rodet rundt i munden på én, kan det være umuligt at ryste oplevelsen af sig. Først og fremmest skal det siges, at langt de fleste tandlæger anno 2019 fuldt ud er klar over eksistensen – og realiteten – af tandlægeskræk.

Lider du således af tandlægeskræk, kan du blot fortælle det, når du af taler tid til din første konsultation. Så vil tandlægen sørge for, at der bliver afsat ekstra tid og omsorg til dig, således at du selv kan styre tempoet. Og tandlægen vil naturligvis være lydhør og respektfuld hele vejen igennem.

Book tid til en aftale med din tandlæge på tandlaegerne-klarup.dk