En bedemand kan sagtens have det morsomt

15 juli 2019
Anders Lundtang Hansen
En bedemand kan sagtens have det morsomt

“Det gør mig ondt at høre. Jeg kondolerer,” kan man høre i forbindelse med, at folk kigger ind hos en bedemand og skal bruge hjælp til en begravelse, hvilket blandt andet kunne være ved bisættelser i Odense.

Bedemænd er professionelle mennesker, der ved, at man kommer i berøring med ens kundesegment, når de er allermest sårbare og personlige og skal have brug for hjælp til noget meget specifikt, hvor man kan være i sine følelsers vold.

Nogle kunder er meget afklarede med, hvad der skal ske og er glade for, at afdøde endelig har fået ro, men andre tidspunkter er dødsfaldet sket meget pludseligt, og man havde måske ikke megen tid til at forberede sig på, at man snart skulle stå og forholde sig til døden på sådan et personligt plan.

Selv hvis der er tale om et længe sygdomsforløb, så kan det stadig komme som et chok, at døden alligevel indtraf, så man ikke havde tanke på alt det praktiske, der skulle ske på den anden side.

Så man er helt lamslået og ude af den, når man møder ens bedemand, og de færreste har en personlig bedemand, da man helst ikke vil mindes om, at man er dødelig og en dag skal sige farvel til denne verden – samt dem, man holder af.

Hvem ønsker også ligefrem at få et julekort fra ens bedemand om, at de tænker på en?

Men det er jo netop humor, og alle brancher bruger også humor, men de kunne aldrig finde på at øse det udover deres klienter, for trods chokket, så er der regler for, hvad der skal ske med afdøde inden et bestemt tidsrum.

Men bedemænd er jo også mennesker som du og jeg, der tager i byen og har det sjovt.

Så når du ser en bedemand, så hils på vedkommende og husk, at man selv kunne være blevet bedemand.

Flere Nyheder