Akupunktur

Akupunktur til vægttab

Akupunktur til vægttab

Fortalere for akupunktur til vægttab mener, at akupunktur kan stimulere kroppens energistrøm (chi) til påvirkningsfaktorer, der kan vende hjælpe ved:

Stigende stofskifte

Reducerer appetitten

Sænke stressniveauet

Påvirke den del af hjernen, der føler sult

Vægtøgning er i henhold til traditionel kinesisk medicin forårsaget af en ubalance i kroppen. Denne ubalance ifølge den gamle kinesiske filosofi være forårsaget af en funktionsfejl i:

Lever

Milt

Nyre

Skjoldbruskkirtel

Endokrine systemet

For akupunkturbehandlinger der er målrettet vægttab, koncentrerer man sig normalt om disse områder af kroppen.

Øre akupunktur til vægttab

Øret er et andet område, som akupunkturudøvere bruger i kampen mod fedme. Det antages, at madtrang kan kontrolleres ved at manipulere punkter på øret.

Dette er en lignende behandling som den, der anvendes af akupunkturbehandlere til at hjælpe rygere og stofmisbrugere til at komme ud af deres misbrug.

Hvor mange sessioner har jeg brug for?

Selvom forskellige akupunkturbehandlere anbefaler forskellige niveauer og længder af behandling, er det et normalt at skulle have flere behandlinger om ugen i seks til otte uger.

Antallet af besøg hver uge kan reduceres i takt med at behandlingen skrider frem. Antallet af anbefalede besøg varierer også fra den ene akupunkturlæge til den anden.

Positiv holdning

Hvis du mener, at dine akupunkturbehandlinger er fordelagtige, kan din positive holdning hjælpe dig med at tabe dig. Føler du f.eks. at akupunkturbehandlinger forbedrer din livskvalitet, kan du blive motiveret af den følelse til at tage gode valg, hvad angår livsstil. Og disse valg kan resultere i yderligere vægttab.

Hvorfor er der så få undersøgelser der viser at akupunktur kan føre til vægttab?

Hvis der er en chance for, at akupunktur kan hjælpe folk med at tabe sig, hvorfor er der ikke flere undersøgelser, der viser om det er effektivt eller ineffektivt?

Der har været undersøgelser, der antyder, at akupunktur sandsynligvis er effektiv til vægttab. Men en gennemgang til disse undersøgelser antydede, at disse resultater ikke var helt overbevisende på grund af problemer med den måde, undersøgelserne var blevet udført på.

Besøg http://www.hoerningfys.dk/behandlinger/akupunktur/ og find ud af hvordan akupunktur kan hjælpe dig.