domæne

3 overvejelser du skal gøre ved valg af domæne

Når du skal finde et navn til din hjemmeside, så skal du gøre dig nogle overvejelser. Dette skal du, så du ikke ombestemmer dig på navnet efter en måned, men også for at kunne tjekke om domænet til navnet er ledigt. Vi giver dig i dette indlæg derfor 3 ting du skal overveje, inden du køber et domænenavn til din hjemmeside.

1. Hvem er målgruppen

Når du skal finde et navn til din hjemmeside, så er det vigtigt at tænke over, hvem målgruppen er. Dette er vigtigt fordi navnet på hjemmesiden kan symbolisere hvad de kan finde på siden, og derfor fra første sekund hvor de ser navnet ikke er i tvivl om hvad de potentielt kan finde.

2. Er navnet ledigt

Når du har fundet det domæne du ønsker, så skal du tjekke om det er et ledig domæne. Dette er nødvendigt, da man kun kan købe domænenavne som ikke allerede er ejet af andre. Du skal se det lidt som adressen på dit hus. Den adresse kan ingen andre købe, så længe du bor der, og derfor er det vigtigt, at domænet er ledigt. Hvis domænet ikke er ledigt, så kan man prøve at se om man kan finde ejeren, og derfra høre om man måske må købe domænet fra dem. Lidt som hvis du ser et lækkert hus, og spørger om du må købe det fra dem der allerede bor der.

3. Hvilket land målretter du

Domæner kommer med en endelse, som indikerer hvilket land eller hvilken branche de typisk opererer indenfor. Derfor skal man overveje hvilket land man vil målrette med sin hjemmeside. Er det en side, hvor man ønsker at ligge ting på på engelsk, så kan det være en god idé med et .com domæne, hvor hvis det er en dansk hjemmeside, så anbefales man at købe et .dk domæne.